ALE ON KÄYNNISSÄ MYYMÄLÄSSÄ JA VERKKOKAUPASSA!

KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ

Joulun ajan saamme tarjota asiakkaillemme jotain uniikkia ja ainutlaatuista. Karjalasta lähtöisin oleva 86 vuotias Erkki Inkinen valmistaa kotona käsityönä himmeleitä omasta kotirannasta keräämistään järviruo'oista. Himmeleissä käytettävä järviruoko on uusiutuva luonnonvara, jota löytyy järvien lisäksi myös meristä. Ruokojen poiminta aloitetaan syksyllä, kun korsi on vahvistunut tarpeeksi. Väri ja lujuus riippuvat kesän säistä. Ruovikossa voi olla kolmenkin kesän ruokoja, siksi niitä joutuu valikoimaan tarkasti ja karsimaan huonommat pois. Kuivatuksen jälkeen ne kuoritaan ja katkotaan. Koska kaikki työvaiheet tehdään käsityönä, on hiilijalankälki näin ollen olematon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vuosia sitten Erkki valmisti himmeleitä myös Stockmann tavaratalon jouluikkunaan, ja himmeleiden malli saatiin kansallismuseosta. Artekille hän on valmistanut Markku Kososen suunnittelemia malleja vuodesta 1983. Myös Anna Ruohosella Pariisissa sekä Johanna Gullichsenin myymälässä Helsingissä on Erkin tekemät järviruokohimmelit.


  

Himmeleiden valmistus on ollut Erkille intohimoinen harrastus useiden vuosien ajan. Tästä kertoo aiemmin mainittujen lisäksi se, että hän on valmistanut muun muassa yli metrin korkuisen Eiffel tornin pienoismallin mittakaavassa yksityiskohtineen, johon sai inspiraationsa vieraillessaan Pariisissa muutamia vuosia sitten. Eiffeltornin rakentamiseen meni aikaa noin 600 tuntia.

Valikoimiimme kuuluu Pilarin ja Pisaran muotoiset himmelit. Himmeleitä on myynnissä rajoitettu erä.